Press (Ro)

România: Se înființează prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume

3 decembrie 2020

Prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume se înființează în România.

Proiectul, singurul de acest gen la nivel global este organizat pe modelul unei camere de comerț ce are drept scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară, susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice și sociale precum femei, persoane LGBT, romi, persoane cu dizabilități și alte grupuri.

„Pentru majoritatea afacerilor internaționale apartenența la Camera de Comerț pentru Diversitate este o extensie naturală a mandatelor lor de responsabilitate socială și o recunoaștere a faptului că diversitatea și incluziunea nu sunt doar calea corectă din punct de vedere moral, ci sunt bune și pentru afaceri. Încurajăm companiile cu idei similare să ni se alăture în această inițiativă revoluționară, a explicat Perry Zizzi, Partener al Dentons în România și Președintele Camerei.

Serge Offers, Director Financiar al ING Bank și Adrian Nicolaescu, Vicepreședinte pentru Brand Market, Comunicare și Sustenabilitate la Mega Image, au fost aleși ca vicepreședinte și, respectiv, Trezorier al Camerei.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul „Orașul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România. Alți membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare.

Source: www.forbes.ro

Premieră mondială în România: Se înființează prima Cameră de Comerț pentru Diversitate

03  decembrie 2020

Prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume se înființează în România aceasta având ca scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară, susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice și sociale precum femei, persoane LGBT, romi, persoane cu dizabilități și alte grupuri, și de a fi o punte de legătura între mediul de afaceri și societatea civilă care luptă pentru drepturi egale și incluziune socială.

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerț, și care printr-un întreg portofoliu de activități, de la mentorat și coaching, până la traininguri, networking și certificări, susține economia și societatea românească pentru a valoriza cât mai bine potențialul generat de respectarea principiilor diversității și incluziunii.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România.

Alți membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este audiată de PwC.

Pentru majoritatea afacerilor internaționale apartenența la Camera de Comerț pentru Diversitate este o extensie naturală a mandatelor lor de responsabilitate socială și o recunoaștere a faptului că diversitatea și incluziunea nu sunt doar calea corectă din punct de vedere moral, ci sunt bune și pentru afaceri. Încurajăm companiile cu idei similare să ni se alăture în această inițiativă revoluționarăa explicat Perry Zizzi, Partener al Dentons în România și Președintele Camerei.

Serge Offers, Director Financiar al ING Bank și Adrian Nicolescu, Vicepreședinte pentru Brand Market, Comunicare și Sustenabilitate la Mega Image, au fost aleși ca Vicepreședinte și, respectiv, Trezorier al Camerei.

Majoritatea oamenilor de afaceri din România susțin diversitatea și incluziunea

Peste 70% dintre respondenții studiului “Diversitatea și Incluziunea în Organizațiile din România” realizat de Carta Diversității din România în parteneriat cu MKOR Consulting consideră că managementul diversității și incluziunii are un impact direct în creșterea motivației și satisfacției în muncă. În plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecărui individ, se reflectă în îmbunătățirea calității vieții și a stării mintale și fizice a angajaților (51% dintre respondenți).

60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune și 33% alocă bugete anuale pentru acestea. Pe de altă parte, 47% dintre IMM-uri și 44% dintre microîntreprinderi au o abordare punctuală și doar 6% dintre IMM-uri alocă bugete pentru diversitate și incluziune. Majoritatea instituțiilor publice participante la studiu au o abordare punctuală a practicilor de diversitate și incluziune (86%).

86% dintre organizațiile care abordează diversitate și incluziune au drept focus diversitatea de gen. Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari și IMM-urile. 63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități și 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, în general, instituții publice.

Mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează diseară clădirile în mov pentru a marca Ziua Internațională Persoanelor cu Dizabilități

În acest context mai multe companii, ambasade și organizații din România printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Asociația Light into Europe, Dell, Dentons, Fundația Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo, Sky Tower și Special Olympics România se alătură inițiativei Camerei de Comerț Române pentru Diversitate și marchează astăzi Ziua Persoanelor cu Dizabilități prin luminarea în mov a clădirilor de birouri, transmițând astfel un mesaj de solidaritate cu aceste persoane. Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități.

Conform statisticilor oficiale cel mai mare număr de persoane cu dizabilități se înregistrează în municipiul București (69.058 persoane), urmat de județul Prahova (37.583 persoane), iar cel mai mic număr se înregistra în județul Covasna (6.160 persoane). Femeile reprezintă 53,07% din totalul persoanelor cu dizabilități. Numărul persoanelor cu vârsta de peste 50 ani reprezintă 71,87% din totalul persoanelor adulte cu dizabilități. Din centralizarea datelor pe grupe de vârstă rezultă că 54,62% sunt persoane cuprinse între 18-64 ani (418.584 persoane) și 45,38% au peste 65 ani (347.832 persoane), în total persoane adulte cu dizabilități.

Conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, tipurile de handicap sunt fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare, iar gradele de handicap sunt grav, accentuat, mediu și ușor.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este o organizație non-profit al cărei scop este promovarea principiilor diversității și incluziunii în mediul de afaceri românesc, dar și susținerea economiei și societății românești prin valorizarea aplicării acestor principii. Organizată pe modelul unei camere de comerț de afaceri, organizația își propune ca utilizând o serie de instrumente precum training-uri, sesiuni de networking, workshops, studii, rapoarte și analize să contribuie la o mai bună integrare a acestor principii și la susținerea activă a acelor afaceri care înteleg și recunosc în diversitate și incluziune un plus de valoare. Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” sunt membrii fondatori ai Camerei de Comerț Române pentru Diversitate.

Source: https://www.retail-fmcg.ro

Premieră mondială: În România se va înființa prima Cameră de Comerț pentru Diversitate

3 decembrie 2020

Prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume se înființează în România, având ca scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară și susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice, transmite Mediafax. 

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerț, și care printr-un întreg portofoliu de activități, de la mentorat și coaching, până la traininguri, networking și certificări, vrea să susțină economia și societatea românească.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul „Orașul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România. Alți membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este audiată de PwC. Peste 70% dintre respondenții studiului „Diversitatea și Incluziunea în Organizațiile din România” realizat de Carta Diversității din România în parteneriat cu MKOR Consulting consideră că managementul diversității și incluziunii are un impact direct în creșterea motivației și satisfacției în muncă.

În plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecărui individ, se reflectă în îmbunătățirea calității vieții și a stării mintale și fizice a angajaților (51% dintre respondenți). 60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune și 33% alocă bugete anuale pentru acestea.

Pe de altă parte, 47% dintre IMM-uri și 44% dintre microîntreprinderi au o abordare punctuală și doar 6% dintre IMM-uri alocă bugete pentru diversitate și incluziune.

Majoritatea instituțiilor publice participante la studiu au o abordare punctuală a practicilor de diversitate și incluziune. 86% dintre organizațiile care abordează diversitate și incluziune au drept focus diversitatea de gen.

Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari și IMM-urile.

63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități și 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, în general, instituții publice.

Mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează diseară clădirile în mov pentru a marca Ziua Internațională Persoanelor cu Dizabilități, printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Asociația Light into Europe, Dell, Dentons, Fundația Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo, Sky Tower și Special Olympics România.

Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități.

Source: www.hotnews.ro

România are o Cameră de Comerţ pentru Diversitate

3 decembrie 2020

Prima Cameră de Comerţ pentru Diversitate din lume se înfiinţează în România, aceasta având ca scop promovarea principiilor diversităţii şi incluziunii în rândul mediului de business din ţară, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Camera de Comerţ pentru Diversitate susţine afacerile româneşti conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalităţi economice şi sociale precum femei, persoane LGBT, romi, persoane cu dizabilităţi şi alte grupuri, şi îşi propune să fie o punte de legătură între mediul de afaceri şi societatea civilă care luptă pentru drepturi egale şi incluziune socială.

“Astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, mai multe companii, ambasade şi organizaţii din România îşi luminează clădirile în mov, culoarea simbol pentru susţinerea acestor persoane, la iniţiativa Camerei de Comerţ Române pentru Diversitate. Conform statisticilor oficiale, în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilităţi, 60% dintre companiile mari au strategii de diversitate şi incluziune, iar 63% dintre organizaţii abordează incluziunea persoanelor cu dizabilităţi”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerţ, şi care printr-un întreg portofoliu de activităţi, de la mentorat şi coaching, până la traininguri, networking şi certificări, susţine economia şi societatea românească pentru a valoriza cât mai bine potenţialul generat de respectarea principiilor diversităţii şi incluziunii.

Camera de Comerţ Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank şi ONG-ul “Oraşul Meu, Culorile Mele” şi a fost inspirată de proiectul Carta Diversităţii din România. Alţi membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) şi Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare. Camera de Comerţ Română pentru Diversitate este auditată de PwC.

“Pentru majoritatea afacerilor internaţionale apartenenţa la Camera de Comerţ pentru Diversitate este o extensie naturală a mandatelor lor de responsabilitate socială şi o recunoaştere a faptului că diversitatea şi incluziunea nu sunt doar calea corectă din punct de vedere moral, ci sunt bune şi pentru afaceri. Încurajăm companiile cu idei similare să ni se alăture în această iniţiativă revoluţionară”, a explicat Perry Zizzi, partener al Dentons în România şi preşedintele Camerei.

Serge Offers, director financiar al ING Bank şi Adrian Nicolescu, vicepreşedinte pentru Brand Market, Comunicare şi Sustenabilitate la Mega Image, au fost aleşi ca vicepreşedinte şi, respectiv, trezorier al Camerei.

Peste 70% dintre respondenţii studiului “Diversitatea şi Incluziunea în Organizaţiile din România” realizat de Carta Diversităţii din România în parteneriat cu MKOR Consulting consideră că managementul diversităţii şi incluziunii are un impact direct în creşterea motivaţiei şi satisfacţiei în muncă. În plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecărui individ, se reflectă în îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării mintale şi fizice a angajaţilor (51% dintre respondenţi).

Aproximativ 60% dintre companiile mari au strategii de diversitate şi incluziune şi 33% alocă bugete anuale pentru acestea. Pe de altă parte, 47% dintre IMM-uri şi 44% dintre microîntreprinderi au o abordare punctuală şi doar 6% dintre IMM-uri alocă bugete pentru diversitate şi incluziune. Majoritatea instituţiilor publice participante la studiu au o abordare punctuală a practicilor de diversitate şi incluziune (86%).

Totodată, 86% dintre organizaţiile care abordează diversitate şi incluziune au drept focus diversitatea de gen. Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari şi IMM-urile. Circa 63% dintre organizaţii abordează incluziunea persoanelor cu dizabilităţi şi 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, în general, instituţii publice.

Mai multe companii, ambasade şi organizaţii din România îşi luminează diseară clădirile în mov pentru a marca Ziua Internaţională Persoanelor cu Dizabilităţi.

În acest context, mai multe companii, ambasade şi organizaţii din România printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Asociaţia Light into Europe, Dell, Dentons, Fundaţia Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo, Sky Tower şi Special Olympics România se alătură iniţiativei Camerei de Comerţ Române pentru Diversitate şi marchează astăzi Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi prin luminarea în mov a clădirilor de birouri, transmiţând astfel un mesaj de solidaritate cu aceste persoane.

Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilităţi. Cel mai mare număr de persoane cu dizabilităţi se înregistrează în municipiul Bucureşti (69.058 persoane), urmat de judeţul Prahova (37.583 persoane), iar cel mai mic număr se înregistra în judeţul Covasna (6.160 persoane). Femeile reprezintă 53,07% din totalul persoanelor cu dizabilităţi.

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 50 ani reprezintă 71,87% din totalul persoanelor adulte cu dizabilităţi. Din centralizarea datelor pe grupe de vârstă rezultă că 54,62% sunt persoane cuprinse între 18-64 ani (418.584 persoane) şi 45,38% au peste 65 ani (347.832 persoane), în total persoane adulte cu dizabilităţi.

Conform Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, tipurile de handicap sunt fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare, iar gradele de handicap sunt grav, accentuat, mediu şi uşor.

Camera de Comerţ Română pentru Diversitate este o organizaţie non-profit al cărei scop este promovarea principiilor diversităţii şi incluziunii în mediul de afaceri românesc, dar şi susţinerea economiei şi societăţii româneşti prin valorizarea aplicării acestor principii.

Source: www.agerpres.ro

Prima Camera de Comert pentru Diversitate din lume se infiinteaza in Romania

03 Decembrie 2020

Prima Camera de Comert pentru Diversitate din lume se infiinteaza in Romania, avand ca scop promovarea principiilor diversitatii si incluziunii in randul mediului de business din tara si sustinerea afacerilor romanesti conduse de grupuri minoritare sau care se confrunta cu inegalitati economice, potrivit Mediafax, citat de stiripesurse.

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comert, si care printr-un intreg portofoliu de activitati, de la mentorat si coaching, pana la traininguri, networking si certificari, vrea sa sustina economia si societatea romaneasca.

Camera de Comert Romana pentru Diversitate este fondata de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank si ONG-ul “Orasul Meu, Culorile Mele” si a fost inspirata de proiectul Carta Diversitatii din Romania. Alti membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) si Visa, cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare. Camera de Comert Romana pentru Diversitate este audiata de PwC.

Peste 70% dintre respondentii studiului “Diversitatea si Incluziunea in Organizatiile din Romania” realizat de Carta Diversitatii din Romania in parteneriat cu MKOR Consulting considera ca managementul diversitatii si incluziunii are un impact direct in cresterea motivatiei si satisfactiei in munca. in plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecarui individ, se reflecta in imbunatatirea calitatii vietii si a starii mintale si fizice a angajatilor (51% dintre respondenti).

60% dintre companiile mari au strategii de diversitate si incluziune si 33% aloca bugete anuale pentru acestea. Pe de alta parte, 47% dintre IMM-uri si 44% dintre microintreprinderi au o abordare punctuala si doar 6% dintre IMM-uri aloca bugete pentru diversitate si incluziune. Majoritatea institutiilor publice participante la studiu au o abordare punctuala a practicilor de diversitate si incluziune (86%).

86% dintre organizatiile care abordeaza diversitate si incluziune au drept focus diversitatea de gen. Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari si IMM-urile. 63% dintre organizatii abordeaza incluziunea persoanelor cu dizabilitati si 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, in general, institutii publice.

Mai multe companii, ambasade si organizatii din Romania isi lumineaza diseara cladirile in mov pentru a marca Ziua Internationala Persoanelor cu Dizabilitati, printre care Ambasada Suediei in Romania, AFI Europe Romania, Asociatia Light into Europe, Dell, Dentons, Fundatia Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo, Sky Tower si Special Olympics Romania. Conform statisticilor oficiale in Romania traiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilitati.

Source: www.corectnews.com

Premieră mondială în România: Se înființează prima Cameră de Comerț pentru Diversitate

03 Decembrie 2020

Astăzi cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează clădirile în mov, culoarea simbol pentru susținerea acestor persoane, la inițiativa Camerei de Comerț Române pentru Diversitate.

  • Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități
  • 60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune
  • 63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități

Prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume se înființează în România aceasta având ca scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară, susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice și sociale precum femei, persoane LGBT, romi, persoane cu dizabilități și alte grupuri, și de a fi o punte de legătura între mediul de afaceri și societatea civilă care luptă pentru drepturi egale și incluziune socială.

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerț, și care printr-un întreg portofoliu de activități, de la mentorat și coaching, până la traininguri, networking și certificări, susține economia și societatea românească pentru a valoriza cât mai bine potențialul generat de respectarea principiilor diversității și incluziunii. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România. Alți membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este audiată de PwC.

Pentru majoritatea afacerilor internaționale apartenența la Camera de Comerț pentru Diversitate este o extensie naturală a mandatelor lor de responsabilitate socială și o recunoaștere a faptului că diversitatea și incluziunea nu sunt doar calea corectă din punct de vedere moral, ci sunt bune și pentru afaceri. Încurajăm companiile cu idei similare să ni se alăture în această inițiativă revoluționară, a explicat Perry Zizzi, Partener al Dentons în România și Președintele Camerei.

Serge Offers, Director Financiar al ING Bank și Adrian Nicolescu, Vicepreședinte pentru Brand Market, Comunicare și Sustenabilitate la Mega Image, au fost aleși ca Vicepreședinte și, respectiv, Trezorier al Camerei.

Majoritatea oamenilor de afaceri din România susțin diversitatea și incluziunea

Peste 70% dintre respondenții studiului “Diversitatea și Incluziunea în Organizațiile din România” realizat de Carta Diversității din România în parteneriat cu MKOR Consulting consideră că managementul diversității și incluziunii are un impact direct în creșterea motivației și satisfacției în muncă. În plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecărui individ, se reflectă în îmbunătățirea calității vieții și a stării mintale și fizice a angajaților (51% dintre respondenți).

60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune și 33% alocă bugete anuale pentru acestea. Pe de altă parte, 47% dintre IMM-uri și 44% dintre microîntreprinderi au o abordare punctuală și doar 6% dintre IMM-uri alocă bugete pentru diversitate și incluziune. Majoritatea instituțiilor publice participante la studiu au o abordare punctuală a practicilor de diversitate și incluziune (86%).

86% dintre organizațiile care abordează diversitate și incluziune au drept focus diversitatea de gen. Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari și IMM-urile. 63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități și 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, în general, instituții publice.

Mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează diseară clădirile în mov pentru a marca Ziua Internațională Persoanelor cu Dizabilități.

În acest context mai multe companii, ambasade și organizații din România printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Asociația Light into Europe, Dell, Dentons, Fundația Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo, Sky Tower și Special Olympics România se alătură inițiativei Camerei de Comerț Române pentru Diversitate și marchează astăzi Ziua Persoanelor cu Dizabilități prin luminarea în mov a clădirilor de birouri, transmițând astfel un mesaj de solidaritate cu aceste persoane. Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități.

Conform statisticilor oficiale cel mai mare număr de persoane cu dizabilități se înregistrează în municipiul București (69.058 persoane), urmat de județul Prahova (37.583 persoane), iar cel mai mic număr se înregistra în județul Covasna (6.160 persoane). Femeile reprezintă 53,07% din totalul persoanelor cu dizabilități. Numărul persoanelor cu vârsta de peste 50 ani reprezintă 71,87% din totalul persoanelor adulte cu dizabilități. Din centralizarea datelor pe grupe de vârstă rezultă că 54,62% sunt persoane cuprinse între 18-64 ani (418.584 persoane) și 45,38% au peste 65 ani (347.832 persoane), în total persoane adulte cu dizabilități.

Conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, tipurile de handicap sunt fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare, iar gradele de handicap sunt grav, accentuat, mediu și ușor.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este o organizație non-profit al cărei scop este promovarea principiilor diversității și incluziunii în mediul de afaceri românesc, dar și susținerea economiei și societății românești prin valorizarea aplicării acestor principii. Organizată pe modelul unei camere de comerț de afaceri, organizația își propune ca utilizând o serie de instrumente precum training-uri, sesiuni de networking, workshops, studii, rapoarte și analize să contribuie la o mai bună integrare a acestor principii și la susținerea activă a acelor afaceri care înteleg și recunosc în diversitate și incluziune un plus de valoare. Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” sunt membrii fondatori ai Camerei de Comerț Române pentru Diversitate. 

Source: www.smark.ro

Premieră mondială: În România se va înființa prima Cameră de Comerț pentru Diversitate

03 Decembrie 2020

Prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume se înființează în România, având ca scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară și susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice, transmite Mediafax. 

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerț, și care printr-un întreg portofoliu de activități, de la mentorat și coaching, până la traininguri, networking și certificări, vrea să susțină economia și societatea românească.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul „Orașul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România. Alți membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este audiată de PwC. Peste 70% dintre respondenții studiului „Diversitatea și Incluziunea în Organizațiile din România” realizat de Carta Diversității din România în parteneriat cu MKOR Consulting consideră că managementul diversității și incluziunii are un impact direct în creșterea motivației și satisfacției în muncă.

În plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecărui individ, se reflectă în îmbunătățirea calității vieții și a stării mintale și fizice a angajaților (51% dintre respondenți). 60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune și 33% alocă bugete anuale pentru acestea.

Pe de altă parte, 47% dintre IMM-uri și 44% dintre microîntreprinderi au o abordare punctuală și doar 6% dintre IMM-uri alocă bugete pentru diversitate și incluziune.

Majoritatea instituțiilor publice participante la studiu au o abordare punctuală a practicilor de diversitate și incluziune. 86% dintre organizațiile care abordează diversitate și incluziune au drept focus diversitatea de gen.

Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari și IMM-urile.

63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități și 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, în general, instituții publice.

Mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează diseară clădirile în mov pentru a marca Ziua Internațională Persoanelor cu Dizabilități, printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Asociația Light into Europe, Dell, Dentons, Fundația Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo, Sky Tower și Special Olympics România.

Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități.

Source: www.theworldnews.net

Ce-i lipsea României? Apare o organizație comercială pentru minorități și incluziune

03 Decembrie 2020

Prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume se înființează în România, având ca scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară și susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice.

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerț, și care printr-un întreg portofoliu de activități, de la mentorat și coaching, până la traininguri, networking și certificări, vrea să susțină economia și societatea românească.

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România. Alți membri includ Accenture, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurial Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este audiată de PwC.

Peste 70% dintre respondenții studiului “Diversitatea și Incluziunea în Organizațiile din România” realizat de Carta Diversității din România în parteneriat cu MKOR Consulting consideră că managementul diversității și incluziunii are un impact direct în creșterea motivației și satisfacției în muncă. În plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecărui individ, se reflectă în îmbunătățirea calității vieții și a stării mintale și fizice a angajaților (51% dintre respondenți).

60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune și 33% alocă bugete anuale pentru acestea. Pe de altă parte, 47% dintre IMM-uri și 44% dintre microîntreprinderi au o abordare punctuală și doar 6% dintre IMM-uri alocă bugete pentru diversitate și incluziune. Majoritatea instituțiilor publice participante la studiu au o abordare punctuală a practicilor de diversitate și incluziune (86%).

86% dintre organizațiile care abordează diversitate și incluziune au drept focus diversitatea de gen. Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari și IMM-urile. 63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități și 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, în general, instituții publice.

Mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează diseară clădirile în mov pentru a marca Ziua Internațională Persoanelor cu Dizabilități, printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Asociația Light into Europe, Dell, Dentons, Fundația Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo, Sky Tower și Special Olympics România. Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități.

Source: www.bpnews.ro

Comunicat de presă: Premieră mondială în România: Se înființează prima Cameră de Comerț pentru Diversitate

Astăzi cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează clădirile în mov, culoarea simbol pentru susținerea acestor persoane, la inițiativa Camerei de Comerț Române pentru Diversitate

  •       Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități
  •       60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune
  •       63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități

București, 3 decembrie. Prima Cameră de Comerț pentru Diversitate din lume se înființează în România aceasta având ca scop promovarea principiilor diversității și incluziunii în rândul mediului de business din țară, susținerea afacerilor românești conduse de grupuri minoritare sau care se confruntă cu inegalități economice și sociale precum femei, persoane LGBT, romi, persoane cu dizabilități și alte grupuri, dar și de a fi o punte de legătura între mediul de afaceri și societatea civilă care luptă pentru drepturi egale și incluziune socială.

Proiectul este singurul de acest gen din lume, organizat pe modelul unei camere de comerț, și care printr-un întreg portofoliu de activități, de la mentorat și coaching, până la traininguri, networking și certificări, susține economia și societatea românească pentru a valoriza cât mai bine potențialul generat de respectarea principiilor diversității și incluziunii. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este fondată de Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orasul Meu, Culorile Mele” și a fost inspirată de proiectul Carta Diversității din România. Alți membri includ Accenture, Accept, GKN Fokker Engineering, Roma Entrepreneurship Development Initiative (REDI) și Visa, cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca membru de onoare. Camera de Comerț Română pentru Diversitate este audiată de PwC.

“Pentru majoritatea afacerilor internaționale apartenența la Camera de Comerț pentru Diversitate este o extensie naturală a mandatelor lor de responsabilitate socială a întreprinderilor și o recunoaștere a faptului că diversitatea și incluziunea nu sunt doar calea corectă din punct de vedere moral, ci sunt bune și pentru afaceri. Încurajăm companiile cu idei similare să ni se alăture în această inițiativă revoluționară”, a explicat Perry Zizzi, Partener al Dentons în România și Președintele Camerei.

Serge Offers, Director Financiar al ING Bank și Adrian Nicolescu, Vicepreședinte pentru Brand Market, Comunicare și Sustenabilitate la Mega Image, au fost aleși ca Vicepreședinte și, respectiv, Trezorier al Camerei.

Majoritatea oamenilor de afaceri din România susțin diversitatea și incluziunea

Peste 70% dintre respondenții studiului “Diversitatea și Incluziunea în Organizațiile din România” realizat de Carta Diversității din România în parteneriat cu MKOR Consulting consideră că managementul diversității și incluziunii are un impact direct în creșterea motivației și satisfacției în muncă. În plus, mediul incluziv creat, atent la nevoile fiecărui individ, se reflectă în îmbunătățirea calității vieții și a stării mintale și fizice a angajaților (51% dintre respondenți).

60% dintre companiile mari au strategii de diversitate și incluziune și 33% alocă bugete anuale pentru acestea. Pe de altă parte, 47% dintre IMM-uri și 44% dintre microîntreprinderi au o abordare punctuală și doar 6% dintre IMM-uri alocă bugete pentru diversitate și incluziune. Majoritatea instituțiilor publice participante la studiu au o abordare punctuală a practicilor de diversitate și incluziune (86%).

86% dintre organizațiile care abordează diversitate și incluziune au drept focus diversitatea de gen. Cele mai atente la aspectele legate de egalitatea de gen sunt companiile mari și IMM-urile. 63% dintre organizații abordează incluziunea persoanelor cu dizabilități și 54% dintre ele includ incluziunea grupurilor etnice sau religioase. Acestea sunt, în general, instituții publice.

Mai multe companii, ambasade și organizații din România își luminează clădirile în mov pentru a marca Ziua Internațională Persoanelor cu Dizabilități

Mai multe companii, ambasade și organizații din România printre care Ambasada Suediei în România, AFI Europe România, Asociația Light into Europe, Dell, Dentons, Fundația Motivation, Globalworth, ING Bank, Kaufland, Prime Kapital, Raiffeisen Bank, S-Immo  și Special Olympics România se alătură inițiativei Camerei de Comerț Române pentru Diversitate și marchează astăzi Ziua Persoanelor cu Dizabilități prin luminarea în mov a clădirilor de birouri, transmițând astfel un mesaj de solidaritate cu aceste persoane. Conform statisticilor oficiale în România trăiesc aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilități.

Cel mai mare număr de persoane cu dizabilități se înregistrează în municipiul București (69.058 persoane), urmat de județul Prahova (37.583 persoane), iar cel mai mic număr se înregistra în județul Covasna (6.160 persoane). Femeile reprezintă 53,07% din totalul persoanelor cu dizabilități. Numărul persoanelor cu vârsta de peste 50 ani reprezintă 71,87% din totalul persoanelor adulte cu dizabilități. Din centralizarea datelor pe grupe de vârstă rezultă că 54,62% sunt persoane cuprinse între 18-64 ani (418.584 persoane) și 45,38% au peste 65 ani (347.832 persoane), în total persoane adulte cu dizabilități.

Conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, tipurile de handicap sunt fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare, iar gradele de handicap sunt grav, accentuat, mediu și ușor.

Despre Camera de Comerț Română pentru Diversitate

Camera de Comerț Română pentru Diversitate este o organizație non-profit al cărei scop este promovarea principiilor diversității și incluziunii în mediul de afaceri românesc, dar și susținerea economiei și societății românești prin valorizarea aplicării acestor principii. Organizată pe modelul unei camere de comerț de afaceri, organizația își propune ca utilizând o serie de instrumente precum training-uri, sesiuni de networking, workshops, studii, rapoarte și analize să contribuie la o mai bună integrare a acestor principii și la susținerea activă a acelor afaceri care înteleg și recunosc în diversitate și incluziune un plus de valoare. Dentons, ING Bank, Mega Image, Raiffeisen Bank și ONG-ul “Orașul Meu, Culorile Mele” sunt membrii fondatori ai Camerei de Comerț Române pentru Diversitate.